fbpx

Τα πρώτα δοντάκια κάνουν την εμφάνισή τους!

Αν και δεν θα δείτε κανένα δόντι για αρκετούς μήνες στο στόμα του παιδιού σας, αναπτύσσονται από τότε που ήταν μέσα στη μήτρα.
Τα νεογιλά δοντάκια, τα οποία είναι οι πρόδρομοι των μονίμων, κάνουν την εμφάνισή τους την όγδοη εβδομάδα της εγκυμοσύνης και αρχίζουν να σκληραίνουν τον τέταρτο μήνα της κυήσεως!
Η πρώτη εμφάνισή τους, γίνεται γύρω στον έκτο μήνα, χωρίς όμως αυτό να είναι κανόνας, μιας και υπάρχουν μωρά που γεννιούνται με δόντια και άλλα που φτάνουν να ξεπεράσουν τον ένα χρόνο και να μην ξεκινήσει ακόμη η οδοντοφυΐα τους!

Τα περισσότερα μωρά υποδέχονται τα πρώτα τους δοντάκια με γκρίνια και πολλά σάλια.
Ευτυχώς, τα περισσότερα παιδιά υποφέρουν σε μικρό βαθμό κατά τη διαδικασία της εμφάνισης των δοντιών.
Επειδή τα ούλα του μωρού σας είναι ερεθισμένα, μπορεί να παρατηρήσετε να δαγκώνει πράγματα και να τα πιπιλάει-παιχνίδια, τα κάγκελα του κρεβατιού του, ακόμα και τα ρούχα και τα χέρια του.

Ενώ στα μωρά τρέχουν συνήθως  τα σάλια,  θα παρατηρήσετε αυτή την εποχή να τρέχουν περισσότερο.
Εφοδιαστείτε με αρκετές σαλιάρες και δώστε στο μωράκι σας ασφαλή αντικείμενα ή ειδικά λαστιχένια παιχνιδάκια και κρίκους οδοντοφυίας που προορίζονται για την περίοδο της οδοντοφυΐας και αφήστε το να δαγκώνει και να μασουλάει!

Η ανακούφιση που νιώθει εκείνη τη στιγμή είναι μεγάλη και παρηγορητική!!!!
Δοκιμάστε επίσης να τρίψετε με το δάχτυλο σας τα ερεθισμένα του ούλα και καταφύγετε σε φάρμακα και παυσίπονα μόνο εάν το πρόβλημα είναι έντονο και αφού έρθετε σε συνεννόηση με το γιατρό σας!

Jane – Μασητικό Κουνελάκι από Καουτσούκ
Jane – Μασητικό Κουνελάκι από Καουτσούκ

Jane – Μασητικό Κουνελάκι
Jane – Μασητικό Κουνελάκι

Jane – Μασητικό Κουνελάκι από Καουτσούκ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *